Leefstijl interventie

NIEUW!!

Binnen onze praktijk hebben we nu ook een gespecialiseerde fysiotherapeut in leefstijlinterventie.

Neemt u contact met ons op dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Een gecombineerde leefstijlinterventie richt zich op het verminderen van overgewicht en een gezondere leefstijl. Onder ‘leefstijl’ vallen in de breedste zin van het woord de aspecten voeding, beweging, roken, alcoholgebruik en ontspanning. 

Vanuit een kennismakings- en intakegesprek kijken we samen naar de aspecten die voor u belangrijk zijn en bepaald u waaraan u wilt gaan werken. Van hieruit formuleren we doelen zodat we tot een plan van aanpak komen dat bij u past.

Dit wordt aangepakt met een combinatie van gezonder eten, meer bewegen en gedragsverandering. De fysiotherapeuten die deze GLI programma’s willen uitvoeren moeten aan diverse eisen voldoen. Per 1 januari 2019 zit de ‘erkende gecombineerde leefstijlinterventie’ in de basisverzekering. 

Vraag bij uw fysiotherapeut naar de mogelijkheden.

GLI is bedoeld voor volwassenen die een matig of sterk verhoogd gezondheidsrisico hebben, dat samenhangte met gewicht. Het gaat hier om:

  • Personen met een BMI tussen de 25 en 30 met een grote buikomvang (vanaf 102 cm bij mannen en 88cm bij vrouwen)
  • Personen met een BMI tussen de 25 en 30 met normale buikomvang maar verhoogd risico op hart-en vaatziekte of diabetes type 2 (suikerziekte)
  • Personen met een BMI van meer dan 30
GLI